In Portugal woonde ik op een afgelegen Quinta, in rust en ruimte aan de rivier de Mondego met mijn man Rein en onze twee kinderen.  Het was een prachtige ervaring hier te wonen.  Opmerkelijk was dat ik zelfs hier sommige perioden gestrest kon zijn en dat terwijl ik  in de natuur leefde zonder internet en televisie. De oorzaak kon ik alleen nog in mezelf zoeken.

De Kundalini yoga kwam naar me toe in de vorm van een yogaweek op onze Quinta met yogaleraar Emile die met een groep mensen een week lang Kundalini yoga praktiseerde op de dorsvloer. Ik deed mee en ervoer diepe ontspanning, ongekende stromingen in mijn lijf, spanningen loskomen, meditatie, intense emoties, geluk. Dit was iets waar ik meer van wilde. Ik deed de opleiding tot Kundalini yogaleraar  in 2009 in Wenen. Een ontwikkelingsweg naar bewustzijn. En nu,  jaren later,  kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Boeiend vind ik het dat je met bepaalde yoga oefeningen slaapproblemen kan aanpakken, of je immuunsysteem kan versterken of aan je bijnieren /stress kan werken. Een enorme hoeveelheid Kriya’s  (oefeningenrijen)  met allemaal een ander doel zijn er in de Kundaliniyoga en behalve ze beoefenen wilde ik  graag meer hiervan weten. Daarom begon ik toen ik terug in Nederland was in 2012  de opleiding tot voetreflextherapeut aan de school voor Voetreflexologie. De leer van de meridianen bracht mij meer verbanden aan het licht en de voetreflexologie een  mooie manier om een ander te helpen met diepe ontspanning en heling.
Nu heb ik een praktijk aan huis in Alkmaar waar ik voetreflex behandelingen geef en op verschillende plaatsen in de buurt geef ik Kundalini yoga en Stoelyoga.